Arhiv novic, prireditev ...

ZAVENELE SO ŠTAJERSKE IN POMURSKE TAMBURICE

2015.02.28
 

 V organizaciji JSKD OI Murska Sobota je v petek 27. februarja v grajski dvorani v Murski Soboti potekal prvi tematskimi koncert tamburaških skupin in orkestrov za Pomursko in Štajersko regijo. Predstavilo se je 8.  tamburaških skupin,  vsaka nastopajoča skupina pa je izvedla po tri skladbe, ki so se vezale na skupno tematiko.

Kot prvi so nastopili Lotmerški tamburaši, Klub prleških babic Pristava, s tematskim naslovom »Skozi čas z glasbo rojaka Alojza Grnjaka«, njihov umetniški in organizacijski vodja je Bojan Šeruga, osvojili so srebrno priznanje,Tamburaši Hrvaškega kulturnega društva Pomurje so nastopili s tematiko »Plesi« njihov umetniški vodja je Zlatko Bacinger in so prejeli  bronasto priznanje, Tamburaško društvo Drotmantraši Radenci, so nastopili s tematskimi skladbami »Pomurski plesi«, njihova dirigentka je Elizabeta Sarjaš, prejeli so srebrno priznanje in se uvrstili na državno srečanje tamburaških in madolinskih skupin , ter orkestrov Slovenije, ki bo potekalo 17. maja v Laškem. Tamburaško društvo Apače njihova tematika je bila z naslovom »Igramo in pojemo«, njihov dirigent je Jan Juršnik osvojili so bronasto priznanje, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci je nastopila s tematiko »Melodije iz priljubljenih filmov«, osvojili so bronasto priznanje , njihov organizacijski in umetniški vodja je Danilo Banfi, KD Ivan Kaučič Ljutomer, Tamburaški orkester, nastopili so s tematskim naslovom skladb »Ljubezen je v zraku…« njihova dirigentka je Simona Pirc Katalinič , prejeli so srebrno priznanje, Tamburaška skupina KUD Beltinci, zaigrali so na tematiko »Dalmatinske pesmi«, ter prejeli bronasto priznanje njihov organizacijski in umetniški vodja je Mirko Smej-Miki, ter  kot zadnji nastopajoči so se predstavili tamburaši Tamburaške skupine KD Anton Stefanciosa Rogatec zaigrali so skladbe na tematiko »Od Prekmurja do vrha Slovenije-Triglava«,njihov dirigent je Boris Kidrič , prejeli so srebrno priznanje.

Tokratno srečanje, ki sta ga spremljala strokovna spremljevalca prireditve Mag. Damir Zajec in Mag. Vlasta Lokar Lavrenčič je bilo tekmovalnega pomena , saj je šlo za uvrstitev na državno 35. srečanje tamburašev in mandolistov Slovenije, ki bo v Laškem.  Najbolje ocenjena tamburaška skupina je bila skupina Drotmantraši iz Radencev. Čestitamo!

fotografije si oglejte v galeriji slik!

Nazaj
TAMBURAŠKA SKUPINA
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA
 
  2011 © KD PETER DAJNKO

Design MITTECH