Arhiv novic, prireditev ...

ZAGODLI IN ZAPELI SO PO DOMAČE

2016.02.20
 

V mesecu februarja se pričenjajo po Sloveniji območna srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, katere se po oceni in izboru strokovne komisije plasirajo na regijska srečanja in po izboru naprej na državno srečanje oz. na državni nivo.

 Prvo letošnje območno srečanje v Sloveniji je bilo izvedeno območno srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici v petek 19 februarja v prostorih DOSOR Radenci. Območno srečanje, katero je bilo organizirano ob pomoči JSKD  Območne izpostave Gornja Radgona, občine Radenci in DOSOR Radenci pod naslovom » Dere sen jaz mali bija« je spremljal in ocenjeval strokovni spremljevalec na tem področju Franc Kene. Na tokratnem srečanju je sodelovalo šest skupin, dve glasbeni in štiri skupine v pevski zasedbi: Tamburaško društvo Apače pod vodstvom Jana Juršnika, Tamburaška skupina KD »Peter Dajnko« Črešnjevci pod vodstvom Danila Banfija, Ljudske pevke DU Negova- Spodnji Ivanjci pod vodstvom Vlada Maguša,  Društvo ljudskih pevk Apače pod vodstvom Vilija Jaušovca, KUD BUBLA Radenci Ljudski pevci VEČNICA in nazadnje KUD Ljudskih pevk Sveti Jurij ob Ščavnici pod vodstvom Marije Simonič. Ob koncu nastopov so podelili priznanja vsem nastopajočim skupinam, katera so podelili predsednik sveta OI. JSKD Gornja Radgona Milan Nekrep, vodja OI. JSKD Gornja Radgona Simona Pirc Katalinič ter župan občine Radenci Janez Rihtarič.

Po končani prireditvi je potekal strokovni razgovor vodij vseh skupin z strokovnim spremljevalcem Francem Kenetom. Podal je smernice za nadaljnjo delo po posameznih skupinah, ter ocenil da v teh skupinah, ki so nastopale in predstavljajo ljudsko izročilo iz teh krajev,  vidi pozitivno in napredno delo, ki se iz leta v leto kakovostno izboljšuje.

foto in tekst Marjan Slavič

Fotografije si oglejte v galeriji slik !


Nazaj
TAMBURAŠKA SKUPINA
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA
 
  2011 © KD PETER DAJNKO

Design MITTECH