Arhiv novic, prireditev ...

ŽENAM IN MATERAM S PODARJENIM ŠOPKOM DO SRCA

 

2016.03.23
 

Mnogo kateri trud, skrb in delo ki ga žene  in matere skozi leto podarjajo in delijo med svoje najdražje je včasih zavrženo, prekrito, samoumevno, pozabljeno, predvsem pa ne spoštovano. Zagotovo je premalo se spomniti na njih samo ob njihovem prazniku 8 marcu Mednarodnem prazniku žena, ter 25. marcu, katerega se praznuje Materinski dan. Zahvalo, pomoč in pozornost si zaslužijo skozi celo leto.

V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev se že vrsto let trudijo in ohranjajo tradicijo praznovanja mednarodnega praznika Dan žena in materinskega dne, ki nekako s časoma tudi izgubljata svoj pomen. V ta namen so v soboto 19. marca v avli Osnovne šole Gornja Radgona priredili predstavo z naslovom »Ta šopek je zate«, na katerem so nastopali otroci iz Vrtca Manko Golar PE Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Apače, Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev, ter Tamburaška skupina  Peter Dajnko iz Črešnjevcev.

Ta šopek nastopajočih je bil zagotovo eden izmed najlepših podarjenih šopkov, ki so ga na predstavi prejele žene, dekleta in matere.  V njih so se skrivali najlepši cvetovi iskrenosti, ljubezni, spoštovanja, hrepenenja, ter srčne slovenske poštenosti.

Foto in tekst Marjan Slavič 

slike si oglej v galeriji slik


Nazaj
TAMBURAŠKA SKUPINA
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA
 
  2011 © KD PETER DAJNKO

Design MITTECH