Arhiv novic, prireditev ...

NA CANKOVI SO DAN NAMENILI TAMBURAŠEM IN TAMBURAŠKI GLASBI

2016.06.27
 

Srečanje , ki je bilo v prvi vrsti namenjeno predvsem druženju, ter lepim melodijam iz zakladnice ljudskega muziciranja pomurskih tamburaških skupin  in ljudem, ki tvorijo , ter ohranjajo bogato zgodovino tamburaške glasbe na Slovenskem je pozdravil župan Občine Cankova Drago Vogrinčič. Iz njegovih je besed je v pozdravnem nagovoru bilo izbrati, kako s srcem in odgovornostjo, ter s spoštovanjem do lastne identitete Slovenskega naroda je treba delati, ohranjati in ceniti svojo kulturo, preteklost in ponos. In prav tamburaši danes so nosilci ljudskih vrednot zgodovine Slovenskega naroda, ki s svojo odgovornostjo in vztrajnostjo prenašajo bogastvo kulturne dediščine naroda  na bodoči rod.  Predsednica Turističnega društva Hilda Vogrinčič je ob tej priliki, popeljala vse goste po Občini Cankova, kjer so si, ob pozdravu domačega župnika Ivana Kranjca, ogledali župnijsko cerkev sv. Jožefa, mestni park, ter galerijo slik.

Na povabilo Kulturnega društva Avgust Pavel – Cankova so se na tokratno tradicionalno srečanje tamburaških skupin odzvale  štiri skupine iz Pomurja, skupaj 35 tamburašev in tamburašic. Domačini in gostitelji iz Cankove Tamburaška skupina Odpisani, Tamburaši Kluba prleških babic Ljutomer, Tamburaška skupina Peter Dajnko Črešnjevci, Tamburaška skupina Bisernica DU Ljutomer in kot popestritev v samem kulturnem programu so svojim nastopom doprinesli tudi plesalci iz Folklorne skupine Podkolonca iz Cankove.

Bogat program vseh  nastopajočih skupin je tudi tokrat tvoril pozitivno vzdušje v dvorani Vaško gasilskega doma na Cankovi in vse poslušalce popeljal skozi glasbene valove nežnosti  tamburaškega ljudskega muziciranja v Pomurju.

 slike si lahko ogledati v galeriji slik.

Foto in tekst, Marjan Slavič


Nazaj
TAMBURAŠKA SKUPINA
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA
 
  2011 © KD PETER DAJNKO

Design MITTECH