Arhiv novic, prireditev ...

V DOBROVNIKU SE JE PELO IN GODLO V LJUDSKEM MELOSU

 

2016.10.28
 

Predzadnjo nedeljo v mesecu oktobru se je v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnost –JSKD, Območne izpostave Lendava, občine Dobrovnik in Kulturnega društva Petőfi Sándor Dobrovnik, odvijalo Regijsko srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Pomurja in Maribora z okolico z naslovom »Nocoj je ena luštna noč«.

Na 6 območnih srečanjih, ki so jih letos pripravile območne izpostave JSKD OI Gornja Radgona, Pesnica, Ruše, Murska Sobota, Ljutomer in Lendava se je predstavilo 60 skupin. Od tega je regijski raven doseglo 27 skupin. Za regijsko srečanje je od tega bilo izbranih po kriterijih strokovnega spremljevalca Franca Keneja 12 skupin, ki so se predstavile na tokratnem regijske srečanje v Dobrovniku.

Regijsko srečanje ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž je pregledna poustvarjalnost izbranih pevskih in godčevskih skupin Pomurja in Maribora z okolico. Pod kriteriji državnim strokovnim spremljevalcu pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Klemna Dovča se je predstavilo 8 pevskih skupin, 1 duet, 2 godčevski skupini in ljudski  godec .Po pozdravnem nagovoru župana občine Dobrovnik Marjana Kardinala, ter predsednice KD Petőfi Sándor Dobrovnik in predsednice MSNS občine Dobrovnik Ane Car, so se predstavili kot gostje domačini KD Petofi Sandor iz Dobrovnika, Bistriške frajle KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, Pubeci s klejti KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, Ljudska pevca KD Ferdo Godina Bistrica, Ljudske pevke KD Fran Seliškar Finžgar Žižki, Ljudski pevci KD Hotiza, Ljudske pevke Večernice Beltinci, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci, Ljudske pevke KD Apače, Ljudski godec Tadej Murkovič, Pevke ljudskih pesmi Soside KD Mala Nedelja, Pevska skupina Folklorne skupine Kajer Bučečovci, ter Godci, društvo za kulturno vzgojo Krog.

Letošnje državno srečanje pevce ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž bo potekalo 19. novembra v Šmartnem ob Paki, želimo da bi čim več pevskih in godčevskih skupin iz Pomurja in Maribora z okolico, doseglo najvišji državni nivo in se s tem predstavili na državnem srečanju.

slike se najdejo v galeriji slik!

 


Nazaj
TAMBURAŠKA SKUPINA
OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA
 
  2011 © KD PETER DAJNKO

Design MITTECH